Комітет Підприємців Львівщини

Позиція Комітету підприємців Львівщини щодо законопроекту 1210

Комітет підприємців Львівщини не підтримує законопроект №1210 та вважає його нищівним для бізнесу!

Прийняття вищезазначеного законопроекту сприятиме збільшенню адміністративного, регуляторного та податкового тиску на малий, середній та мікро-бізнес. Зокрема, законопроектом передбачається значне розширення прав на податкові перевірки та їх тривалість, створення можливостей для зловживань податкових органів, порушення Конституційного права не свідчити проти себе, обмеження прав підприємців та платників податків, запровадження відповідальності навіть у випадку технічних помилок. Натомість, відсутній механізм притягнення до відповідальності чиновника за неправомірні дії. Пропонується залишити функції податкової міліції, суттєво посилити податкове навантаження, ускладнити процедуру адміністрування та збільшити адміністративне навантаження, запровадити нові податкові штрафи та скасувати частину податкових пільг. 
 
Окрім того, законопроект №1210 призведе до позбавлення виробників в окремих галузях обігових коштів та можливостей розвивати виробництво, зменшення експорту сировини з України, збільшення податкового навантаження на продукти переробки, що матиме негативні наслідки на економіку країни, а також знищення конкурентоздатності українських виробників, які займаються переробкою продукції на світових ринках. 
 
Спільнота КПЛ закликає народних депутатів України не підтримувати законопроект 1210 у зв’язку з катастрофічними наслідками для бізнесу та платників податків!