Комітет Підприємців Львівщини

Публічний лист КПЛ щодо нахабних вимог "Львівгазу"

ПАТ «Львівгаз» свавільно намагається нажитися на підприємцях та юридичних особах-споживачах газу, змушуючи їх обладнати газові лічильники засобами дистанційного обліку за власний кошт.

У випадку невиконання цих вимог «Львівгаз» погрожує відключити споживачів-юридичних осіб від газових мереж та припинити постачання газу.

Зазначені пристрої дають змогу «Львівгазу» здійснювати дистанційний облік використання газу й тим самим зменшити власні витрати на працівників-контролерів і перекласти ці витрати на плечі своїх клієнтів – споживачів газу.

Вартість встановлення обладнання, яке відтепер вимагає «Львівгаз», становить від 10 до 20 тисяч гривень, адже не всі газові лічильники поєднуються з установкою дистанційного обліку. Заміну лічильників «Львівгаз», звісно, примушує споживачів робити за свій кошт.

Суб’єкт підприємницької діяльності «Львівгаз», користуючись своїм монопольним становищем, планує в черговий раз збагатитися, перекладаючи власні витрати на своїх клієнтів.

Вимагаємо від «Львівгазу» не зловживати своїм монопольним становищем та вести бізнес прозоро й відкрито.

Очікуємо від «Львівгазу» та представників держави, відповідальних за цю галузь, публічних роз’яснень щодо цієї ситуації.

Просимо всіх підприємців та юридичних осіб-споживачів газу не укладати нових договорів чи доповнень до існуючих договорів щодо розподілу повноважень і балансової приналежності лічильників газу з ПАТ «Львівгаз» до вирішення ситуації, що склалась з умовами встановлення засобів дистанційного обліку та передачі даних.