Комітет Підприємців Львівщини

Андрій Федоренко на волі! Прокурорський напад провалився в апеляційному суді

Справа, яку вже охрестили поверненням часів прокурорської вакханалії періоду правління Януковича нині добігла свого логічного завершення . Забитий вщент зал товаришів, однодумців, активістів та простих людей з вулиці, аплодував стоячи сьогоднішньому рішенню апеляційного суду Львівської області, який нині змінив запобіжний захід для підприємця Андрія Федоренка.

Так, апеляційний суд скасував ухвалу Галицького райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, або ж внесення грошової застави у понад 6 млн. грн. Натомість до Андрія Федоренка застосують домашній арешт (з 20: 00 до 7:00 йому без дозволу прокурора,  або суду можна буде залишати місце постійного проживання).

«Я не сподівався, я думаю, що причиною мого звільнення є відставка генерального прокурора, звільнили, так би мовити, людей, які уособлюють у цій країні корупцію. Рано чи пізно ця справа закінчиться і буде рішення суду. Я переконаний, що всі звинувачення будуть відкинуті і в цій справі буде поставлено остаточну і масну крапку», ― це перші слова Андрія Федоренка, після того як вартові відкривають перед ним металеву клітку у залі суду.

Вже традиційно на вулиці і в залі суду підтримати Андрій Федоренка прийшли колеги з Комітету підприємців Львівщини. Навпроти суду КПЛівці розгорнули транспоранти, принесли шини та увімкнули патріотичну музику, аби нагадати судовій гілці влади про старі «граблі» попередників. Це вже третій їхній пікет на підтримку колеги. Цього разу є привід для радощів.

«Андрій на волі – це основне.  Стосовно його подальшого юридичного захисту, будемо працювати в повній юридичній координації з його адвокатами. Наразі ми свого домоглися. Перший крок зроблено»,  - констатує голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук.