Комітет Підприємців Львівщини

10- років у боротьбі за вільне підприємництво. КПЛ підсумував десятиріччя своєї роботи

Громадська організація «Комітет підприємців Львівщини» відзначила десятиріччя своєї діяльності. Урочисті збори КПЛ-івці провели в Будинку вчених - споруді яка має пряме історичне відношення до бізнесу, адже була збудована як клуб підприємців.

Впродовж 10 років існування КПЛ був  форпостом захисту бізнесу на Львівщині. Разом з тим, підприємці завжди  були своєрідним каталізатором настроїв громадянського суспільства. У 2004-ому вони об’єдналися на барикадах під «медведчуківською» податковою адміністрацією у Львові  і тоді домоглися зміни керівництва ДПА а у 2014 під час Революції гідності КПЛ-івці влаштували податковий бойкот під час якого відмосилися оплачувати кулі якими прокремлівські снайпери вбивали активістів на Майдані.  

На святкувані свого 10-річчі підприємці згадували усі ці моменти переглядаючи фільм «Комітет підприємців Львівщини: 10 років боротьби за вільне підприємництво» .

На урочисте зібрання у Будинок вчених  завітали як діючі представники  КПЛ так і колишні члени  організації, а також поважні гості і друзі організації.

Під час вітального слова ректор УКУ Богдан Прах пбажав підприємцям і надалі триматися разом . «Коли ви є разом – ви є сильні міцні , ви можете краще допомогти один одному і нашій країні, зможете подолати і  вичавити з тіла держави ту страшну хворобу – корупцію. Ми потребуємо вас. Людей активних, розумних, людей які вміють перемагати самі себе» Народна депутатка Оксана Юринець, соєю чергою, зауважила що саме на на таких людей як КПЛ-івці зараз зорієнтована Україна, адже вони є  будівничими цієї держави і не чекають подачок від держави а самі працюють на неї та створюють робочі місця.

Також, члени Комітету підприємців Львівщини хвилиною мовчання згадали свого колегу та члена КПЛ, бійця добровольчого батальйону ОУН Андрія Юргу, який минуло річ загинув у зоні АТО.  

На урочистих зборах з привітаннями також виступили: Роман Зафійовський, Ярослав Рущишин, Андрій Гринчук, Тарас Сосновський, Ірина Яремко, Дмитро Афтанас , Вікторія Довжик, Антон Подільчак, Віталій Сороколіт, Ольга Бачинська 

Фільм:«КПЛ: 10 років у боротьбі за вільне підприємництво» тут