Комітет Підприємців Львівщини

Комітет підприємців Львівщини підтримав Всеукраїнську акцію протесту проти блокування податкових накладних

У середу, 6 грудня о 13.30 львівські підприємці, представники малого та середнього бізнесу, громадські активісти, експерти вийшли до Львівської облдержадміністрації, щоб приєднатися до Всеукраїнської Акції протесту бізнесу під гаслом «Ні блокуванням! Бізнес України вимагає відмінити блокування податкових накладних!». Всеукраїнська Акція відбулася о 13:30 одночасно в Києві, Полтаві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі. Ініціатором підтримки акції у Львові був Комітет підприємців Львівщини.

Під час заходу Андрій Дячишин, голова КПЛ, передав голові Львівської облдержадміністрації Олександру Ганущину звернення, яке він має надіслати уряду, Верховній Раді, а також Міністерству Фінансів України та Комітету ВР з питань податкової та митної політики. Вимога звернення: скасувати систему автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних, тобто припинити блокувати податкові накладні, відповідно до встановлених Мінфіном та ДФС України від 1 липня цього року неблагонадійних критеріїв.

Львівські підприємці також хотіли у такий спосіб  підтримати акції протесту, які відбувалися в інших містах України, оскільки від нецивілізованих практик, які використовує влада у сфері оподаткування малого та середнього бізнесу страждає не одне чи два підприємства, а весь український бізнес.

Довідка:

З 01 липня  2017 року в Україні запрацювала система автоматичного блокування податкових накладних, яка мала б боротися з «фіктивним» ПДВ. Натомість, фіктивних підприємств, «схемщиків» та підприємств-олігархів це не торкнулося, а удар був нанесений саме по представниках малого та середнього бізнесу країни, які є сумлінними платниками податків. Тільки за п’ять місяців роботи системи вже постраждали десятки тисяч підприємців!

Шляхом грубого втручання в господарську діяльність у підприємств безпідставно вилучено вже близько 13  мільярдів гривень. Це безумовно руйнує економіку та завдає непоправної шкоди бізнес-клімату в країні!