Комітет Підприємців Львівщини

Чому бізнес повинен платити передоплату за постачання електричної енергії від монополіста ПАТ "Львівобленерго"?

Із таким запитанням від бізнесу відбулось 17 травня 2017 року засідання Координаційно-дорадчої ради при голові Львівської обласної державної адміністрацій під головуванням п. Олега Синютки.

На порядку денному Координаційної ради  було три питання: про ситуацію із чергами на пунктах пропуску через державний кордон України, про роботу Головного управління Держпраці у Львівській області щодо детінізації економіки в частині виплати заробітної плати та про попередню оплату за спожиту електроенергію.

Для підприємців основним проблемним питанням на сьогодні стало підписання Додаткової угоди про внесення змін до Договору про постачання електричної енергії з ПАТ "Львівобленерго" у результаті якої кожен підприємець оплачує авансом на два місяці вперед за ще не спожиту електроенергію.

Тому Комітет підприємців Львівщини звернувся із пропозицією внести зміни до  таких Додаткових угод та  вимогою зобов’язати ПАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» привести Додаткові угоди про внесення змін до Договору про постачання електричної енергії у відповідність до Правил користування електричною енергією, затверджених Постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України № 28 від 31 липня 1996 року, шляхом викладення згаданих положень Додаткових угод про внесення змін до Договору про постачання електричної енергії у запропонованих редакціях від Комітету підприємців Львівщини, та в подальшому дотримуватися положень Правил користування електричною енергією, затверджених Постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України № 28 від 31 липня 1996 року, при внесенні будь-яких змін до Договорів постачання електричної енергії.

Комітет підприємців Львівщини звернувся з офіційним листом (№ 18 від 16.05.2017 р.) із відповідними пропозиціями до голови ЛОДА п. Олега Синютки для врегулювання цього питання у форматі КДР при ЛОДА.