Комітет Підприємців Львівщини

Публічна відозва Комітету підприємців Львівщини щодо ситуації із субсидіюванням громадян, яке призводить до «тінізації» зарплат

Комітет підприємців Львівщини наголошує на тому, що сьогоднішня система субсидіювання громадян України гальмує економічний розвиток країни.

Адже на сьогодні на наших підприємствах є чисельні випадки, коли особи, які приходять з метою працевлаштування, відмовляються від запропонованої їм роботи коли чують, що однією з умов є офіційна виплата заробітної плати. 
Для того щоб мати можливість отримувати субсидії, люди обирають роботодавців, які платять «чорну зарплату» у конвертах. Тому ті підприємці, які наймають людей і сплачують їм офіційну зарплату з усіма відрахуваннями до бюджету стають неконкурентоздатними на ринку праці.
Комітет підприємців Львівщини не виступає за скасування субсидій для мешканців, які цього потребують. Ми наголошуємо на тому, що сьогоднішня державна політика необґрунтованих пільг ще більше поглиблює інфляційні та тіньові процеси у економіці України.
Вимагаємо від державних органів переглянути політику соціальних виплат та врахувати ситуацію, яка сьогодні склалась на ринку праці.
 

 Комітет підприємців Львівщини