Комітет Підприємців Львівщини

Поліція спільно з підприємцями долатиме «хаос» на паркувальному майданчику вулиці Валової

6 липня 2016 року в приміщенні управління патрульної поліції м. Львів, члени Комітету підприємців Львівщини вдруге провели зустріч із представниками патрульної поліції.

Під час зустрічі п. Ліля Бойко, член Ради Комітету підприємців Львівщини наголосила на тому, що і надалі на паркувальному майданчику вулиці Валової здійснюються систематичні порушення, а саме паркування автомобілів на пішохідних переходах та під знаками «Зупинка заборонена», паркування автомобілів у два ряди (хоча на затвердженій схемі парковки, має бути паркування в один ряд), та інші порушення. Головна проблема в тому, зазначила пані Ліля, що оператор майданчика для паркування ЛКП "Львівавтодор", не несе жодної відповідальності за такий стан справ на парковці, тому виникає  запитання чому патрульна поліція не фіксує та не складає протокол на оператора парковки.
Шукаючи шляхи компромісу і вирішення даного питання п. Р. Зафійовський, член Комітету підприємців Львівщини, звернувся до представників поліції з пропозицією посилити патрулювання майданчика для паркування з метою виявлення та фіксації порушень на вулиці Валовій та запропонував керівництву патрульної поліції делегувати свого представника до складу комісії по безпеці руху, яка функціонує при міськраді Львова.
Фіксувати та притягувати до відповідальності порушників правил дорожнього руху є функція патрульної служби Львова, зазначив п. Андрій Дячишин, член Комітету підприємців Львівщини, тому  якщо оператор паркувального майданчика вулиці Валової,  ЛКП Львівавтодор допускає систематичні порушення  цих правил, то їх потрібно патрульній службі оформити письмово та подати на розгляд  міськради.
Підсумовуючи зустріч п. Юрій Качмар, заступник керівника патрульної поліції м. Львів запропонував наступні кроки з боку патрульної поліції:
- патрульна машина під час свого патрулювання буде робити заї’зд на вулицю Валову кожних 2 години з метою виявлення та фіксування порушників на майданчику для паркування;
- доручити службі безпеки доріг патрульної поліції, з’ясувати як і ким була погоджена схема  паркувального майданчика на вулиці Валовій, надіславши лист до міськради;
- на наступну зустріч, яка запланована через місяць, підготувати статистику складених та виконаних штрафів за порушення правил правил дорожнього руху на вулиці Валовій.