Комітет Підприємців Львівщини

Зачепили за живе. Міліція «трусить» підприємців, які оприлюднили «свободівські» екологічні схеми

Нещодавно Комітет підприємців Львівщини оприлюднив схему незаконного отримування коштів, прикриваючись постановою Кабінету міністрів 1221 від 17 грудня 2012 року («Деякi питання збирання, видалення, знешкодження та утилiзацiї вiдпрацьованих мастил (олив)» . В цій схемі детально описано як здійснюється тиск перевіряючих силових та державних структур на підприємства, що працюють у цій галузі.

(стаття тут) 

Ми отримали інформацію, що проти компанії одного з членів КПЛ  ТОВ «Маст», яка працює в екологічному напрямку -  у сфері поводження з відпрацьованими нафтопродуктами, здійснюються тиск з боку правоохоронців. На підставі відверто замовної та неправдивої скарги однієї з громадських організацій за дорученням генпрокуратури львівські правоохоронці розпочали слідчі дії на цій фірмі. В КПЛ  викликає подив той факт, що у своїй скарзі так званий громадський активіст пан Шпікула,  звинувачує ТОВ «Маст» в участі в корупційних схемах. Це при тому, що ця фірма була однією з тих, що підняла «на гора» корупційні оборудки у Департаменті екології Львівщини та в Мінекології загалом.  КПЛ вже направляв запит на адресу  екологічної інспекції з даними, які фірми найбільше наживалися на постанові КМ 1221 від 17 грудня 2012 року (документ 4).

Щиро подіваємося, що силові структури надалі не будуть сліпим знаряддям тиску в руках корумпованих чиновників на неугодних бізнесменів.