Комітет Підприємців Львівщини

"Території узаконених ринків є дуже монополізовані, і підприємцям на них важко потрапити"

Коментар члена КПЛ Андрія Чіпка щодо акції підприємців з вулиці Шпитальної, яким від не дозволяють торгувати з яток на цій вулиці.

«Несанкціонованої торгівлі не повинно бути. Я сам – підприємець, і коли порушуються права підприємців, то я однозначно є на їхній стороні. Але проблема в тому, що у нас люди звикли працювати не дуже цивілізовано. Минули часи, і закономірно, що тепер торгівля повинна відбуватися в правовому полі.

Щоправда проблема у тому, що території узаконених ринків сьогодні є дуже монополізовані, і підприємцям на них не так вже й просто потрапити. Тому люди, які займаються торгівлею з лотків, не завжди можуть потрапити на цивілізовані ринки.

Місто вже вдруге намагається ліквідувати вуличну торгівлю, і підприємці, які продавали щось із лотків на вулицях, мали би про себе вже подумати. Вони, напевно, сподівалися, що все буде вирішуватися в старий спосіб – і їм будуть надані дозволи на торгівлю на вулицях. Тому, частково, підприємці також винні в тому, що до останнього дня чекали і сподівалися, що хтось за них вирішуватиме їхні проблеми. З початку року було зрозуміло, що вулична торгівля є під забороною.

Я не знаю, на які ринки мали би зараз піти ці підприємці з вулиці Шпитальної, але вони повинні були вже давно займатися цим питанням.

Я розумію, що зараз підприємці з вулиці Шпитальної позбавлені певного доходу, тому що не можуть торгувати, але де вони були від початку року і чому дотягнули це питання до моменту, коли їм реально демонтували їхні ятки».

"Львівський портал"

p.s. детальніше про акцію підприємців - http://kpl.org.ua/news/2008/06/03/666/